Blackjack зірвав куш з секретних даних 

Українські хакери з кіберспільноти Blackjack здійснили успішну атаку на російське державне підприємство, що виконує будівельні підряди для міноборони РФ. Вони заволоділи значним масивом важливої інформації про російські військові об’єкти – як уже збудовані, так і ті, що будуються чи планувалися до зведення.

Отримані дані хакери передали Силам оборони України, а у базах російського підприємства вони були знищені.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, хакерам вдалося проникнути у базу даних російської компанії “федеральное государственное унитарное предприятие “главное военно-строительное управление по специальным объектам” (ФГУП “ГВСУ по специальным объектам”). У результаті вони заволоділи 1,2 терабайтами даних, серед яких:

  • Технічна документація на понад 500 об’єктів міноборони РФ;
  • Інформація про арсенали озброєння, майданчики зенітно-ракетних комплексів, штаби, казарми, зокрема на окупованих територіях тощо.

“Завдяки хакерам для України тепер не є секретом інформація про ключові військові об’єкти РФ, – зазначили у ГУР. – Це значно посилить обороноздатність України та дозволить нашим військовим ефективніше протистояти агресору”.

Раніше: ГУР дронами атакувало нафтобазу в Пітері

Водночас у росіян інформації, яка є нині в українських військових, більше немає: хакери видалили згадані дані із серверів атакованого підприємства. Це, вважають у ГУР, “на певний час паралізує будівництво нових об’єктів московських терористів”.

“Висловлюємо вдячність учасникам потужної кіберспільноти Blackjack, які вкотре філігранно обіграли росіян та значно посилили обороноздатність України”, – резюмували у Головному управлінні розвідки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦