“Багатим” українцям Підласа планує платити вдвічі більше

Голова комітету ВР з питань бюджету Роксолана Підласа із “Слуги народу” запропонувала підвищити військовий збір з 1,5% до 3% для “багатих” українців, які заробляють понад 20 тис. грн (середня зарплата в Україні – 17,9 тис. грн).

Крім того, нардеп висловилася за введення податку на розкіш, під який, на її думку, можуть підпадати нові iPhone.

Про це Підласа розповіла в ефірі телемарафону. Йшлося про те, де Україні брати гроші на мобілізацію, та депутатка розповіла про ідеї, які зараз розглядаються. Серед іншого вона запропонувала запровадити прогресивну податкову шкалу для військового збору.

Раніше ми розповідали, що Київ заполонили фальшиві гроші.

“Якщо ви заробляєте мало, ви не повинні платити великий податок навіть зараз. А якщо ви заробляєте понад 20 тисяч гривень, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. У народних депутатів зарплата вища, ми можемо платити 5%. Це було б справедливо”, – сказала Підласа.

Також вона висловила думку, що новий смартфон від Apple є предметом розкоші, а тому теж обкладатиметься додатковими митами прямо при ввезенні в Україну. Те саме правило Підласа хотіла б запровадити для автомобілів.

“У нас величезна кількість автомобілів та дорогої техніки в’їжджає в країну. Ми бачимо за митною статистикою, скільки ноутбуків, телефонів щомісяця ми імпортуємо”, – сказала депутатка. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦