Експерти назвали 5 дуже реальних небезпек переїдання

Іноді переїдання викликає біль у животі. Але якщо робити це регулярно, ви ризикуєте отримати більш серйозні наслідки, включаючи збільшення ваги, захворювання серця, діабет 2 типу, хвороби жовчного міхура та депресію.

«Більшість людей були б здивовані, дізнавшись, що розлади переїдання більш ніж у три рази більш поширені, ніж булімія та анорексія разом узяті», – пояснив Камран Самакар, доктор медичних наук.

Також читайте : Лікарі рекомендують жінкам їсти більше насіння соняшнику 

Переїдання – це розлад харчової поведінки, який характеризується епізодами неконтрольованого вживання їжі. Люди з розладом переїдання часто відчувають почуття провини або сорому після переїдання, що може призвести до подальших епізодів переїдання.

Потенційні наслідки переїдання для здоров’я:

Збільшення ваги та ожиріння

Можливо, не дивно, що переїдання може призвести до збільшення ваги. Що може бути більш дивним, це те, що дві третини тих, хто страждає на розлад переїдання, мають надмірну вагу. Носіння зайвої ваги призводить до певних проблем зі здоров’ям, включаючи підвищений ризик артриту, хвороб серця, діабету 2 типу та раку.

Захворювання серця

Переїдання є подвійним ударом для хвороб серця. Перш за все, як згадувалося раніше, якщо у вас надмірна вага, підвищується ризик серцевих захворювань. Якщо ви зловживаєте нездоровою шкідливою їжею, такою як чипси, смажена їжа, цукерки чи солодощі, усе це також може негативно вплинути на здоров’я вашого серця через трансжири, доданий цукор і натрій.

Цукровий діабет 2 типу

Якщо ви набираєте вагу в результаті переїдання, ви також підвищуєте ризик розвитку діабету 2 типу. Згідно з дослідженням, переїдання — схема, яка може включати регулярне неконтрольоване харчування протягом приблизно двох годин — може порушити ваш метаболізм глюкози.

Хвороби жовчного міхура

Ще одним потенційним ризиком для здоров’я розладу переїдання є розвиток захворювань жовчного міхура. Це включає камені в жовчному міхурі, які утворюються, коли жовч твердне і може, своєю чергою, блокувати потік жовчі через жовчні протоки.

Депресія

Багато людей, які переїдають, роблять це, щоб почуватись добре чи отримати підйом, але досить часто відчувають почуття провини через переїдання, що, своєю чергою, може спонукати їх повторити це знову, створюючи порочне коло. Збільшення ваги також може призвести до того, що деякі люди відчувають депресію або тривогу, оскільки вони можуть почати погано почуватися через свій зовнішній вигляд.

Якщо ви підозрюєте, що у вас розлад переїдання, не бійтеся; ти не один. Зверніться до друзів або родини — і допомога від спеціаліста з психічного чи поведінкового здоров’я доступна лише одним клацанням миші.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦