Сума допомоги складатиме приблизно 3000 гривень

Міністерство соціальної політики України повідомило, що у 2024 році продовжать виплачувати допомогу від Всесвітньої продовольчої програми (ВПП ООН) пенсіонерам з інвалідністю.

Раніше такі виплати отримували пенсіонери, які мешкали на територіях бойових дій або прифронтових територіях та мали пенсію не більше 3000 гривень. У 2024 році межа пенсії буде підвищена до 3250 гривень, пише “На пенсії”.

Пенсії в Україні

Також читайте: В Україні по-новому продаватимуть валюту: що змінилося

Розмір доплати від ООН залежить від розміру пенсії. Так, якщо пенсія пенсіонера з інвалідністю становить 2400 гривень, то він отримає доплату в розмірі 850 гривень. Якщо пенсія становить 3000 гривень, то сума доплати від ООН – 250 гривень.

Допомога від ВПП ООН виплачується автоматично, без необхідності подавати заяву до Пенсійного фонду України. Вона нараховується на картку пенсіонера разом з пенсією.

Пенсіонерам з інвалідністю, які проживають на територіях, де тривають бойові дії, допомога від ООН допоможе їм поліпшити матеріальне становище. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦