Випробування проводилися на “олюднених” мишах  

Китайські вчені провели експеримент, під час якого заразили групу мишей вірусом GX_P2V, який схожий на COVID-19. Як зазначено у дослідженні, опублікованому на науковому порталі Biorxiv, усі інфіковані ним гризуни загинули.

Перший штам GX_P2V був виявлений у 2017 році у малайзійських панголінів, також відомих як лускаті мурахоїди. У своєму дослідженні вчені пояснили, що модифікували як сам вірус, так і мишей, щоб встановити, чи інфекція становить небезпеку для людей.

Раніше: Кіт в Англії був знайдений через сім років після зникнення

За словами вчених, вся група гризунів померла упродовж восьми днів після зараження. Згідно з даними дослідження, модифікований GX_P2V вразив не тільки їх легені, але також трахею, очі, кістки і навіть мозок.

Також за час експерименту миші швидко втрачали вагу, сутулилися, а також були дуже млявими. Крім того, за день до смерті очі інфікованих ставали повністю білими.

Вчені заявили, що в такому дослідженні мало сенсу, оскільки вірус і миші були спеціально модифіковані. Крім того, експерти мають сумніви в тому, чи був забезпечений належний рівень безпеки під час експерименту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦