Українцям варт готуватися до метеорологічних капризів

За прогнозами синоптиці Наталії Птухи, вже наступного тижня нас чекає різнопланова погода.  

Зокрема, 17 січня у Карпатах та на Закарпатті очікується невеликий сніг, а в ніч на 18 січня в північних та центральних областях випадатиме сніг, а вдень очікується дощ. 

Прогнозується також невеликий дощ на заході, у Карпатах та на південному заході, а на півдні очікуються невеликі дощі, а на сході та північному сході – дощі з мокрим снігом. 

Раніше ми розповідали, чому тануть льодовики в Антарктиді.

19 січня в Україні, крім південних областей, можливий мокрий сніг, вночі на заході очікується сніг.

За словами Птухи, опади поступово припинятимуться, але у східних і південних областях у суботу, 20 січня, можливий мокрий сніг та дощ вночі. Середа визначається як найморозніший день, з температурою від -4 до -11 градусів вночі. Проте, вже у четвер температура почне підвищуватися (плюс 1-6). Такий тенденційний зріст тепла триватиме у більшості областей.

Наталія Птуха розповіла, що 19-20 січня температура повітря знову зміниться: на півдні вночі стане тепліше – до шести з плюсом, вдень температура підніметься до +12 градусів. У решті територій нічні температури коливатимуться від -3 до +3°. 

20 січня в Україні очікується справжня зима: вночі до -8 градусів, а вдень -2, в південних та східних областях – від -3° до +3.

На початку наступного тижня в Україні очікується антициклон, що призведе до зниження опадів, але також принесе знову морози. Спостерігатиметься сніг у північних та західних областях, а також змішані опади у центральних та південних регіонах.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦