Кремль намагається послабити НАТО 

Володимир Путін активізував зусилля керівництва країни, щоб створювати інформаційні умови для майбутньої ескалації проти балтійських країн. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW вважають, що Путін таким чином намагається послабити НАТО, розхитуючи його внутрішню стабільність та підриваючи довіру до Альянсу серед його членів.

Раніше: З’явилися нові подробиці знищення корабля РФ “Новочеркаськ”

Одним із ключових інструментів Путіна є поширення дезінформації та пропаганди, спрямованої на дискредитацію балтійських країн. Зокрема, російський диктатор заявляє, що Латвія та інші країни Балтії “викидають (етнічних) росіян” зі своїх країн. Ці заяви, за словами аналітиків ISW, є спробою виправдати можливу російську агресію проти Балтії.

Путін також намагається посилити військову присутність Росії в регіоні. Зокрема, у червні 2023 року Росія провела військові навчання у Калінінградській області, яка межує з Литвою та Польщею.

У звіті ISW не вказується, що російська атака проти країн Балтії є неминучою або ймовірною. Однак аналітики зазначають, що Путін може використовувати дезінформацію та військову присутність для створення умов для майбутніх агресивних дій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦