На Всесвітньому економічному форумі в Давосі американський історик і професор Єльського університету Тімоті Снайдер висловив свою думку щодо головної мети Росії у війні проти України, повідомляє Укрінформ. 

Він зазначив, що основним завданням Росії є зменшення населення України, роблячи його розпорошеним по світу та більш віддаленим від “українськості”.

Також читайте: Путін створює передумови для агресії проти Балтії – ISW

Снайдер висловив думку, що якщо війна призводить до того, що мільйони українців залишають свою країну і не повертаються, це може бути вважатися перемогою для Росії, як з військової, так і з моральної точки зору. 

Зазначено, що вже зараз численні талановиті українці різних професій перебувають за межами України.

Історик висловив обурення стосовно цього явища, називаючи його не лише економічною проблемою, але і питанням “геноциду”. 

Він закликав країни Європи розробити формальні механізми, щоб стимулювати або допомагати українцям повертатися назад до України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦