Під слідством перебувають, їхні помічники та військові посадовці  

Державне бюро розслідувань завершило розслідування справи про ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міської ради, їхнім помічником та двома військовими посадовцями.

Також читайте, як у Львові прикордонник “заробляв на працевлаштуванні”

За даними слідства, троє депутатів Київради та їх помічник, які були призвані до лав Збройних Сил України, впродовж року не з’являлися на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового «відрядження» депутатам та їх помічнику до КМВА. До оборудки був залучений й командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією.

Три депутати, помічник депутата та керівник апарату КМВА обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень (ст. 426-1 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Додамо, що ухилення від військової служби в умовах воєнного стану є особливо тяжким злочином, який карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦