У США мають допомогти українцям подолати Росію

Три комітети Палати представників США, очолювані республіканцями, оприлюднили документ, у якому критикують адміністрацію президента Джо Байдена за недостатню допомогу Україні та вимагають від нього рішучих дій, пише Укрінформ.

У документі, який отримав назву Proposed Plan for Victory in Ukraine, республіканці стверджують, що адміністрація Байдена «виснажливо вагається» з наданням Україні зброї, яка є необхідною для перемоги.

Раніше: Чи настав глухий кут у війні з Росією: що потрібно Україні для перемоги

Республіканці вимагають від Байдена надати Україні наступне:

  • Далекобійніший варіант ATACMS (не на 160, а на 300 км);
  • Літаки F-16;
  • Достатню кількість касетних боєприпасів, артилерії, засобів ППО і бронетехніки.

Вони також вимагають від Байдена посилити санкції проти режиму Путіна та передати Україні 300 млрд заморожених російських суверенних активів.

Республіканці вважають, що перемога України є важливою не лише для України, а й для США та всього світу. Вони стверджують, що перемога України запобігатиме російському вторгненню в країну НАТО, яке було б незмірно дорожчим з точки зору американської крові та коштів.

Водночас республіканці зазначають, що підтримка України з боку США – це не благодійність. Вони вважають, що це є необхідною умовою для відновлення американського стримування в Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦