Коли ви варите гриби, не поспішайте виливати воду. Оскільки вона може стати чудовим удобрення для ваших кімнатних рослин.

Грибний відвар містить корисні речовини, зокрема кальцій, фосфор, мідь, калій, цинк, марганець та різні вітаміни. Про це пише ТСН.ua.

Раніше ми розповідали, чому тануть льодовики в Антарктиді.

Не бійтеся використовувати воду, у якій варили гриби, для кімнатних рослин. Адже це біостимулятор росту. Ним можна поливати будь-які вазони. А восени та весною додавайте трохи розчину під садові квіти та ягоди.

У зимовий період таке удобрення врятує ваші рослини, ще й прискорить зростання, випускання бутонів та цвітіння. Підживлення підходить навіть грошовому дереву та декабристу.

Проте важливо правильно приготувати відвар з грибів. Для цього, коли варите їх, злийте темну воду в окрему банку або миску. Важливо, щоб там не було солі. Коли відвар охолоне, влийте рівну кількість води. Після цього “годуйте” рослини, виливаючи під корінь.

Якщо залишити відвар на тиждень у теплому місці, то там утвориться азот та розмножуватимуться бактерії, які матимуть позитивний вплив на ґрунт. Але настояний відвар розводьте додатково водою у пропорції 1:3.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦