Комунальна аварія перетворила Підмосков’я у крижаний регіон

Сотні будинків у центральній частині Росії залишилися без опалення, люди вже тиждень мерзнуть у своїх оселях. Коли на вулиці 20-30 градусів нижче за нуль, то у квартирах росіян вже близько нуля.

На початку січня у місті Климовську, яке відноситься до підмосковного Подільська, через прорив теплотраси понад дві доби було позбавлено тепла 170 будинків та місцева лікарня. Потім 40 будинків на Північному Сході Москви залишилися без світла та опалення через сильну пожежу на трансформаторній станції. 

У містах Іннолово та Сертолово три доби було відключено від теплопостачання 250 будинків через комунальну аварію. У Воронежі 3 січня без опалення залишилися 103 багатоквартирні будинки та 16 соціальних об’єктів — комунальникам довелося зливати воду із системи опалення, щоб батареї не полопалися. 

Також читайте: Як змінилося ставлення росіян до війни в Україні 

У Пензі 4 січня без опалення та гарячого водопостачання залишилися 6 багатоквартирних будинків та дитсадок.

Не оминула біда й мешканців Єкатеринбургу – 4 будинки на вулиці Авіаторів залишалися без тепла у морози майже тиждень.

За даними російських ЗМІ, у підмосковному Подільську затримали заступника голови адміністрації, начальника котельні та генерального директора «Климівського спеціалізованого патронного заводу». Це сталося у рамках кримінальної справи про надання послуг, які не “відповідають вимогам безпеки життя та здоров’я споживачів”.

Тим часом  жителі підмосковного Воскресенська записали звернення до Путіна про те, що вони «виживають без опалення»: “Ми не живемо, ми виживаємо! Ми замерзаємо! Таке відчуття, що наш Воскресенськ хочуть стерти з лиця землі. Начебто заслали засланого козачка і хочуть нас знищити”. 

Жителі Росії вказують, що стає “все гірше, гірше та гірше”. Зокрема, вони заявили, що реконструкцію котельні переносять з року у рік – немає грошей. 

Сам Путін відреагував на проблеми тим, що доручив націоналізувати «Клімівський спеціалізований патронний завод», на території якого була котельня, де сталася аварія. Два власники заводу перебувають за кордоном.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦