Військовий експерт розповів про проблеми російських РЕБ

Військовий оглядач Олександр Коваленко звернув увагу на значні проблеми російських радіоелектронних засобів боротьби (РЕБ) у частині захисту бронетехніки від малогабаритних дронів.

За його словами, РЕБ “Волнорєз”, який активно рекламується російською пропагандою, показав вкрай низьку ефективність відбиття атак FPV-дронів.

Також читайте: Експерт: у ЗСУ є лише один напрямок для просування

Коваленко зазначив, що виробник РЕБ рекомендує встановлювати на одну одиницю бронетехніки більше одного “Волнорєза”. Найбільш ефективним вважається установка чотирьох таких пристроїв, проте їх просто не вистачає для всіх одиниць бронетехніки.

“Це як із ракетним крейсером “Москва”, комплекс флотської ППО С-300Ф якого мав захищати його і весь Чорноморський флот від протикорабельних ракет, але насправді не захистив “Москву” від двох Р-360. Ще один виріб у списку безглуздого мотлоху, зате, непогано ж бабло попилили, що для нас дуже добре”, – наголосив Коваленко.

Експерт також нагадав, що українські дрони неодноразово знищували російську бронетехніку з використанням РЕБ. Зокрема, у грудні 2023 року СБУ опублікувала відео, на якому українські дрони палять російські Т-72Б3 та Т-80БВМ із компактними РЕБ.

“Як кажуть розумні люди, до будь-якого захисту можна знайти ключ, яким її розкриють на ура, все залежить тільки від інструментарію, що є в наявності”, – резюмував Олександр Коваленко.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦