Ситуація на фронті нині склалася так, що жодна зі сторін не має достатніх ресурсів для великих контрнаступів та проривів.

Про це заявив історик Ярослав Грицак для “Радіо Свобода”. За його словами, важливою буде наявність військової допомоги від партнерів.

Раніше ми розповідали, що психолог порівняв виступи Зеленського 2022 та 2023 років.

За словами Грицака, події на фронті 2024 року можуть визначити кінець війни. Проте зараз війна стала патом, бо ні одна зі сторін не готова наступати або прориватися вперед.

“Умовно кажучи, ми зараз не в 1939 році, а в 1942. Тоді був Сталінград, тобто початок відкату у другу сторону. І питання, чи ми закладемо цю основу. Було би гріх казати, що це тільки відповідальність України, бо це відповідальність Заходу. Тому що ця війна затяжна, а затяжна війна має свою логіку”, – пояснює історик.

Грицак додав, що у затяжних війна надзвичайно важливим є міцність тилу. Бо кожна війна, врешті-решт, не завершується вирішальною перемогою на фронті або воєнним парадом, бо якась сторона не зможе нести тягар війни. У кінці буде колапс однієї сторони.

Якщо Україна матиме доступ до західних ресурсів, то у росії не буде шансів. Важливим для перемоги є не тільки внутрішні реформи, але й вплив Заходу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦