Російський диктатор владімір путін зустрівся з родинами вбитих російських солдатів на фронті в Україні.

Зустріч відбулася 6 січня 2024 року. Навіщо було це робити, пояснили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Раніше ми розповідали, що психолог порівняв виступи Зеленського 2022 та 2023 років.

Путін провів зустріч із родинами ліквідованих на війні військовослужбовцями РФ, які були ретельно відібраними, щоб показати себе як “милостивого лідера”. Це відбулося перед майбутніми президентськими виборами, які плануються на березень 2024 року. Тобто такі дії – частина передвиборчої компанії путіна, який хвилюється за своє місце. Військові та їхні родини – значна частина електорату.

Сім’ї солдатів диктатор зустрічав у Ново-Огарьово, де вони ніби разом відсвяткували православне Різдво. Він запевняв, що уряд РФ надасть цим родинам підтримку, але мають робити чиновники по всій країні.

Аналітики ISW повідомили, що путін тільки вдає опіку про добробут військових РФ, а також показав свою владу виконувати їхні прохання й розв’язувати проблеми.

За даними опозиційного видання “Агентство Новини”, на зустрічі були родини п’ятьох ліквідованих солдатів, але більшість з них пов’язані з урядом та військовою машиною.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦