Надважливо здійснити прорив на південному напрямку

За словами військового експерта Сергія Грабського, Збройні сили України зосередять зусилля на південному напрямку. Це пов’язано з тим, що без звільнення півдня від російських окупантів неможливе просування на схід.

Читайте також: Зеленський назвав головні завдання на 2024 рік

“У нас один напрямок, тому що без стратегічного розв’язання питання півдня говорити про будь-яке просування на схід неможливо, – зазначив Грабський в інтерв’ю РБК-Україна. – Жоден військовий не буде планувати бойові дії, маючи загрозу завдавання флангового удару по комунікаціях військ, що намагаються наступати. Нам дуже потрібен південь і визволення Криму, щоб закріпити своє панування на більшій частині акваторії Чорного моря, значно розширити зону наших економічних операцій”.

Експерт також наголосив, що звільнення півдня є ключовим для успіху України у війні.

“Головною складовою будь-якої війни є гроші. Тому в нас немає напрямків – у нас є тільки один напрямок. Без розв’язання питання півдня говорити про будь-які інші операції абсолютно безглуздо”, – сказав Грабський.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ останнім часом повідомляє про відбиття російських атак практично на всіх напрямках фронту.

Речник Генерального штабу Андрій Ковальов 5 січня повідомив, що минулої доби сталося 59 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог активізувався у прикордонних районах, здійснює диверсії та нарощує кількість мінно-вибухових загороджень.

Воїни Сил оборони на Куп’янському напрямку відбили 4 атаки окупантів, стільки ж атак відбито на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському напрямку росіяни намагаються оточити Авдіївку.

Ворог атакує на Мар’їнському, Запорізькому напрямках.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦