Технологічний складник ЗСУ тепер має бути ключовим, щоб виграти війну.

Україна може перемогти у війні з Росією, але для цього їй потрібні технологічні інновації, які дозволять пробити російські мінні поля та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), пише видання Wired.

“Досі українці перемагали росіян значною мірою завдяки перевазі в технологіях, – зазначають журналісти. – HIMARS посилили ефективність військ у контрнаступах 2022 року, сучасні мобільні засоби ППО призвели до того, що значно знизилася смертність українських військових від атак російських гелікоптерів”.

Також читайте: Експерт: у ЗСУ є лише один напрямок для просування

Однак, росіяни також поступово вдосконалюють свої технології, і ця перевага України з часом стала не такою значною.

“Активне застосування повітряних дронів та впровадження морських дронів вже вплинули на те, як розвиватимуться війни у світі надалі”, – пише Wired.

Наступні кілька місяців обидві сторони, найімовірніше, обмежать активні дії на землі, вдаючись переважно до обстрілів з повітря. За цей час і окупанти, і українці спробують здійснити ротацію сил, зміцнити укріплення, спланувати майбутні наступальні кампанії.

“Якщо Україна прагне бути ефективною в наступі цьогоріч, їй доведеться зробити відкриття рівня винайдення пороху, – робить висновок видання. – Це можуть бути, наприклад, наземні безпілотники, здатні прориватися крізь російські лінії оборони й розчищати поперед себе щільні мінні поля. Або ж Україна нарешті знайде спосіб обʼєднати свої повітряні дрони в мережу і досягти таким чином переваги в повітрі. Або ж зробить прорив у радіоелектронній боротьбі, знайшовши спосіб глушити російські системи та нейтралізувати ворожі ракети й КАБи”.

Раніше у Державному департаменті США заявили, що ситуація на полі бою може змінитися, але стверджують, що Росія програла – Володимир Путін не досягнув і не зможе досягнути своєї кінцевої мети.

Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною. Генштаб ЗСУ останнім часом повідомляє про відбиття російських атак практично на всіх напрямках фронту. Крім того, останніми днями Москва посилила масовані атаки по Україні як з застосування ракет різних типів, так і безпілотників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦