Геомагнітні шторми посиляться 5 січня

Потужна магнітна буря червоного рівня накрила Землю 4 січня. За даними Meteoagent, геомагнітний шторм триватиме до 6 січня.

За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, буря червоного К-індексу 5 накрила Землю. Весь день сьогодні спостерігатиметься буря К-індексу 5, а 5 січня Землю знову накриє бурею потужного червоного рівня К-індексу 6.

Раніше: Місячний календар на січень 2024: сприятливі та несприятливі дні

Зазначимо, що всі бурі, спричинені спалахами на Сонці, класифікуються за рівнем потужності – від К-індексу 2 до К-індексу 9. Чим вище К-індекс, тим сильніше буря і її наслідки. Усі бурі понад К-індексом 5 – це бурі червоного рівня. Вони можуть викликати збій у роботі супутників, GPRS, мобільного або радіозв’язку.

Найчастіше в такі дні люди скаржаться на погіршення самопочуття, головний біль, порушення концентрації, поганий сон. У зоні ризику люди з хронічними хворобами та ослабленим імунітетом.

Щоб звести негативні наслідки бурі до мінімуму, дотримуйтесь правил здорового способу життя. У такі дні варто уникати стресів та сильних навантажень. Важливо вживати менше жирної, смаженої, солоної та гострої їжі. Натомість їжте більше овочів та фруктів, радять лікарі.

Відмовтеся від кави, цигарок та алкоголю. Пийте більше рідини — простої води або трав’яного чаю.

Регулярно провітрюйте кімнату і намагайтеся недовго гуляти на свіжому повітрі. По можливості лягайте спати в той самий час доби й обов’язково висипайтеся.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦