Україна не має альтернативи військовій допомозі від партнерів

Україна не розглядає альтернативи отриманню військової допомоги США для свого протистояння російській агресії, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

В інтерв’ю CNN очільник МЗС заявив, що у разі припинення військової допомоги з боку Заходу Україна продовжить боротьбу, використовуючи наявні ресурси.

Читайте також: Зеленський назвав головні завдання на 2024 рік

“Україна не має плану “Б”. Ми впевнені в плані “А”, – сказав міністр.

Кулеба також наголосив, що допомога Україні є інвестицією в безпеку США та НАТО.

“Якщо Росія здобуде перемогу у війні, то в інших лідерів виникне спокуса наслідувати її приклад. А безпека в цій частині світу та стримування цих лідерів обійдеться Сполученим Штатам Америки значно дорожче”, – сказав він.

Тим часом Білий дім знову закликав Конгрес невідкладно проголосувати за військову допомогу Україні.

Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Росія продовжує здійснювати масовані ракетні атаки на Україну, зокрема й цивільні цілі.

“Ось чому так важливо, щоб запит на додаткове фінансування з боку США, запропонований президентом, був ухвалений”, – сказав Кірбі.

Він пояснив, що США не мають грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету Конгресом.

“Ми вже надали Україні останній пакет безпекової допомоги, на який у нас є кошти, якраз перед Новим роком та після Різдва. І ми повинні отримати підтримку Конгресу, щоб продовжувати це робити”, – сказав Кірбі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦