Широкомасштабна корупція та зловживання — відсутні

У Вашингтоні координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі наголосив, що адміністрація США не зафіксувала жодних ознак зловживань чи корупції використанням наданої Україні військової допомоги.

Раніше: Кулеба висловився про ризик зупинки допомоги від Заходу

Він заявив, що всі заходи призначені для гарантування Конгресу та американцям, що фінансові ресурси використовуються відповідально та ефективно.

“Ми не бачили жодних ознак того, що цього. Немає такого, щоб мала місце широкомасштабна корупція чи зловживання з боку української армії”, – зазначив Кірбі.

Координатор також підкреслив, що з боку США ведеться пряма взаємодія з українською стороною щодо підзвітності в цьому питанні. В Києві діють фахівці зі США, які сприяють контролю та обліку використання допомоги.

Для нагляду за витрачанням коштів створена Міжвідомча робоча група, яка включає офіси трьох генеральних інспекторів: Міністерства оборони, Державного департаменту та USAID. У роботі групи також беруть участь інші генеральні інспектори американських урядових організацій.

До цього процесу долучено 17 розвідувальних організацій, які виявляють та координують розслідування фактів корупції та шахрайства, а також вживають заходів для запобігання незаконному використанню допомоги США.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦