Російські військовослужбовці все частіше почали відмовлятися виконувати накази свого командування та обирають втечу з армії.

У Центрі національного спротиву розповіли, що у прикордонних з Україною областях РФ розпочато найбільше судових справ проти дезертирів.

Раніше ми розповідали, що у росії зросла кількість злочинів через повернення “вагнерівців” з фронту.

Після того, як восени 2022 року у росії було оголошено “часткову мобілізацію”, кількість справ про втечу зі служби – тисячі.

Водночас керівництво ЗС РФ приховує інформацію про злочини, які скоюють російські військові. Також у РФ пробують замовчувати факти щодо деморалізації солдатів. Зокрема під суд потрапили тисячі окупантів, які втекли з військових частин.

Дезертирство в російські армії

Рекордна кількість дезертирів – у Брянській, Бєлгородській та Курській областях. За 2023 рік понад 5 тисяч судових справ велися про самовільне залишення ВЧ.

Крім цього, було засуджено за дезертирство чимало окупантів, які воювали в Україні. Вони не виконували накази командирів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦