Монумент вцілів та не потребує тривалої реставрації

Після російської атаки по Львову було знищено музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Під завалами знайшли вціліле бронзове погруддя відомого державного діяча.

У Львівському історичному музеї повідомили, що коли працівники комунальних служб та музею розбирали завали, то їм вдалося врятувати бронзове погруддя, автором якого був скульптор Михайло Черешньовський.

Також читайте: Росія атакувала Кинджалами Київ: частина столиці без світла та води

“Ми висловлюємо подяку всім небайдужим музеям, які активно пропонують свою участь та допомогу – це непередбачувано цінно. Хоч стіни й зруйновані, але наш дух лише зміцнів!”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня російська армія вдарила по Львову шахедами, часина яких була збита, а частина влучила у музей Романа Шухевича на Білогорщі. Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що росіяни повністю знищили цей музей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦