Коти сплять у різних позах та цілком непередбачуваних місцях, а це багато що може розповісти про їхню особистість, самопочуття та стан здоров’я.

Jaw-Dropping Facts назвало 9 кумедних фактів про те, у яких позах спить кішка, та чому саме так.

Раніше ми розповідали, чому коти люблять спати на вашому ліжку.

Калачиком

Таке положення таких кішки є не дивним під час сну. Воно свідчить про те, що тварина хоче зберегти тепло та захистити вразливі частини тіла, життєво важливі органи.

Кіт спить калачиком - пози кота для сну

У коробках, тазиках і пакетах

У таких місцях коти шукають захисту та комфорту, тому не дивно, що часто там і засинають. А ще це вказує, що вони турбуються про свою безпеку та обирають такий безпечний простір.

Окрім коробок, кішки можуть шукати тазики, ящики, каструлі та інші предмети, куди ті можуть поміститися.

Що означає поза, в якій спить ваша кішка

Догори животом

Як відомо, одним з найуразливіших місць котів є живіт. Якщо тварина спить животом догори, а лапи при цьому під дивним кутом, то це свідчить про те, що вона почувається у безпеці та комфорті. Ви завоювали довіру свого улюбленця і він ставиться спокійно до вашої компанії.

Як спить кішка

З напівзаплющеними очима

Коти – хижаки, тому не терплять, коли полюють не вони, а на них. Тому тварина не заплющує очі до кінця під час сну. У такому положенні її вуха рухаються, що свідчить про настороженість. Такий поверхневий сон може тривати кілька годин.

Що означає поза, в якій спить ваш кіт

В іншому випадку кішка спить із заплющеним одним оком, а інше – розплющене. Це однопівкульний повільний сон. Тобто пів мозку – у несвідомому стані, а інша – на сторожі та в свідомості.

“Буханець”

Кішка ховає лапки під себе, але сидить прямо. Ця поза схожа на буханець хліба, а означає про те, що вона має намір трохи поспати або відпочити перед наступними справами.

Як спить кіт

На боці з витягнутими лапами

Якщо кіт спить на боці, а лапи витягнуті, то це свідчить про задоволеність тварини. Також вона почувається безпечно, цілком розслаблена та не пильна.

Кіт спить на боку

Лапа лежить на морді

Якщо лапка на морді, то кішка не хоче, щоб її турбували. Це несвідома дія і відбувається тоді, коли тварина перебуває у глибокому сні. Або світло занадто яскраве, а кішка ховається від нього.

Акробат

Якщо кішка спить, а її кінцівки та голова звисає у різні боки, або ж викручені в різні сторони, то значить, що їй так справді комфортно. Іншої причини, чому вона так лягла, немає.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦