Депутати хочуть більше мобілізаційних змін

У Верховній Раді з’явився законопроєкт, який обіцяє кардинальні зміни в системі мобілізації в Україні. Про це повідомляє TСН.

Законопроєкт №10378, який має намір розглянути Верховна Рада на початку січня, передбачає ряд змін, пов’язаних з мобілізацією. За його введенням, кількість людей, які можуть отримати відстрочку, зменшиться, а відповідальність за порушення цих правил буде посиленою.

Раніше: У Раді готують законопроєкт щодо демобілізації

Зокрема, у разі невиконання військовозобов’язаними своїх обов’язків, їх внесуть до Єдиного реєстру боржників, і вже з цього моменту до них застосовуватимуться ряд санкцій. Особам, які порушать правила, буде заборонено виїзд за кордон, обмежено право керування власною власністю та автівкою, а також буде обмежено можливість отримання кредитів та пільг від держави.

Штрафи за порушення військового обліку також збільшать, а за порушення законодавства про оборону та військовий обов’язок передбачено значні суми штрафів. У разі ухилення від мобілізації можливе позбавлення волі на тривалий термін.

Зазначимо, що всі ці зміни є пропозиціями, які повинні пройти кілька етапів ухвалення відповідно до процедур у Верховній Раді, після чого буде розглядатися президентом. Введення цих нововведень можливе не раніше навесні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦