Унаслідок нічної російської атаки 29 грудня в Києві окрім будинків та промислових майданчиків було ушкоджено й станцію метро “Лук’янівську”.

За даними КМДА, будівлю метрополітену було ушкоджено вибуховою хвилею.

“Унаслідок вибухової хвилі вдруге з початку повномасштабної війни було пошкоджено верхній вестибюль станції метро «Лукʼянівська». Постраждалих внаслідок пошкодження вестибюля немає”, – йдеться у повідомленні.

Раніше: Ракетний удар росіян по Дніпру: фото наслідків прильотів

У метрополітені столиці зауважили, що “Лук’янівська” працює у звичному режимі. Єдине, що закрили вихід у напрямку вул. Іллєнка.

“Загалом, під час ранкової масованої ракетної атаки на станціях метрополітену перебували тисячі людей, а під час нічних тривог – понад 2500 людей”, – додали у столичній підземці.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, нині відомо, що в столиці постраждали 23 людей, 20 із них — госпіталізували.

“Внаслідок ранкової ракетної атаки зафіксовані пошкодження кількох обʼєктів у різних районах столиці. Зокрема, вибуховою хвилею пошкоджено будівлю станції метро «Лукʼянівська», станом на 09:50 роботу станції було відновлено”, – написав Кличко у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, у Подільському районі столиці через падіння уламків горіло складське приміщення, у Святошинському районі постраждали припарковані авто, горів дах новозбудованої багатоповерхівки. У Шевченківському – горіли гаражі та пошкоджене складське приміщення. З-під завалів дістали тіло людини та чотирьох постраждалих. Рятувальники продовжують шукати під завалами можливих жертв.

Також у Шевченківському районі ракета влучила у дах будівлі недобудованого бізнес-центру. Зруйновані три верхні поверхи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦