Комендант Київської області прояснив ситуацію

У Київській області посилили роботу блокпостів. Начальник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко заявив, що це роблять з метою посилення контрдиверсійних та безпекових заходів в області, які триватимуть до 6 січня 2024 року.

На блокпостах будуть чергувати представники Служби безпеки, Національної поліції, Національної гвардії та 114 окремої бригади тероборони.

Раніше: Антон став Тонею: ухилянт змінив стать, щоб втекти за кордон

“На Київщині збільшується кількість блокпостів. Перевірці підлягатимуть місця скупчення людей: торгові центри, супермаркети, вокзали, медичні заклади тощо”, – повідомив Кравченко.

Після цієї інформації мешканці області почали перейматися, що на блокпостах вручатимуть повістки.

Комендант Київської області Руслан Олійник у коментарі ТСН пояснив, що мета посилення блокпостів – це “виявлення та запобігання пересуванню диверсійно-розвідувальних груп, екстремістів, терористів, оголошених у розшук осіб, контрабандного перевезення зброї, боєприпасів і вибухових речовин”.

Щодо твердження, що на блокпостах вручатимуть повістки, Олійник зауважив, що таких вказівок не було.

Однак, додав комендант, якщо особа, яку зупинять для перевірки, ухиляється від призову, то співробітники ТЦК будуть виписувати таким громадянам повістки.

“Але це не буде масовим роздаванням повісток, як це, можливо, собі уявляють люди. Такого точно не буде. Це безпекові заходи, які ми виконуємо на доручення військового командування та голови КОВА”, – резюмував Олійник.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦