Стало відомо, скільки українців втекли від війни до країнах Євросоюзу та отримали там прихисток.

Директорка Агентства ЄС з питань притулку (EUAA) Ніна Грегорі заявила, що станом на жовтень 2023 року у країнах Європейського союзу проживає 4,1 млн українців, а це на 320 тисяч осіб більше, ніж на січень 2023 року. Про це пише німецьке видання WAZ.

Раніше ми розповідали, як змінилася зарплата в Україні за рік.

Німеччина прийняла 1,17 млн. українських біженців та надала їм тимчасовий захист. Друга країна, де найбільше українців, які тікали від війни, – це Польща. Там зареєстровано 967 тисяч біженців.

Ніна Грегорі нагадала, що Євросоюз продовжив надавати тимчасовий захист для українців ще на понад рік, тобто до березня 2025 року. Це сигнал, що ЄС захистить тих, хто тікає від незаконного та жорстокого вторгнення

Українські біженці

Водночас українцям не потрібно подавати заяву на отримання притулку для статусу захисту. До прикладу, в Німеччині їх майже одразу оформлюють пільги для громадян, мають право йти на роботу та ставати на біржу.

В EUAA прогнозують, що за 2023 рік загальна кількість заявок про прихисток від українців зросла до 1 млн. Тільки у жовтні зареєструвалося близько 123 тисяч заявок, що найбільше за останні 7 років. Та й в 2024 році кількість біженців не зменшиться, переконана директорка Агентства.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦