Росія терміново повиводила свій флот з Чорного моря

Україна знищила російський десантний корабель “Новочеркаськ” у Феодосії в Криму вранці 26 грудня.

Інформацію підтвердив командувач ВПС Микола Олещук. «А флоту в Росії стає все менше», – написав він у Телеграм-каналі.

Олещук зазначив, що йдеться про ліквідацію великого десантного корабля «Новочеркаськ». Це ВДК проєкту 775, який для СРСР будувала Польща у період з 1975 по 1991 рік.

“Дякую льотчикам ВПС та всім причетним!”, – додав Олещук.

За даними кримських пабліків, у порту Феодосії близько третьої години ночі 26 грудня було чути потужний вибух – на відео вдалося зафіксувати величезний вогняний стовп. Повідомлялося, що було підірвано судно з іранськими боєприпасами, в порту спалахнула пожежа.

За даними супутників, після підриву корабля “Новочеркаськ” було зафіксовано кілька пожеж у порту Федосії та на територіях біля порту.

Також читайте: Росія отримала нові проблеми зі снарядами з КНДР

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк прокоментувала “бавовну у Феодосії”:

“Специфіка великих десантних кораблів у тому, що вони використовуються зараз ворогом постійно як логістичні об’єкти для транспортування важливих вантажів. Пам’ятаємо, що в них є складнощі з використанням славнозвісного Керченського мосту й інших транспортно-логістичних маршрутів. Отже, цілком ймовірно, що це був такий собі “різдвяний подарунок”, повністю запакований”.

Тим часом окупаційна влада Криму оголосила евакуацію у Феодосії – вивезено понад 350 людей з будинків поблизу порту.

Російське Міноборони визнало атаку по порту Феодосії та ушкодження корабля
«Новочеркаськ».

«Сьогодні вночі під час відбиття удару збройних сил України із застосуванням авіаційних керованих ракет у пункті базування Феодосія отримав пошкодження великий десантний корабель «Новочеркаськ», — йдеться у повідомленні оборонного відомства.

Там додали, що “засобами ППО збили два літаки української тактичної авіації Су-24 у районі населеного пункту Жовтень, які здійснювали пуск авіаційних керованих ракет”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦