Польща планує створити 300-тисячну армію, однак охочих воювати немає

Згідно з результатами дослідження IBRiS, замовленого виданням “Rzeczpospolita”, лише 15,7% поляків готові вступити в армію, якщо Росія нападе на Польщу. Зараз Польща розглядає план створення 300-тисячної армії у відповідь на потенційні загрози.

За результатами опитування, проведеного IBRiS, якби війна розпочалася, кожен третій поляк вирішив би втекти з місця проживання.

Лише 15,7% готові добровільно вступити в армію, під час коли 29% висловлюють намір займатися волонтерською діяльністю, а 37,4% планують евакуюватися. З цієї категорії, 11,9% планують виїхати за кордон разом з родиною, а 25,5% шукатимуть безпечне місце в Польщі.

Раніше: Війна між НАТО та РФ: аналітики проаналізували погрози Путіна

Також варто відзначити, що 22% респондентів не знають, як вони відреагують на сценарій війни. Зокрема, 29% виявили бажання займатися волонтерською діяльністю, 37,4% висловили бажання евакуюватися, 15,7% готові добровільно вступити в армію.

Аналіз показав, що люди з “найнижчою освітою” найчастіше висловлюють бажання “служити” у волонтерських організаціях.

Нагадаємо, польські політики та аналітики наголошують на тому, що Росія готується до протистояння з країнами НАТО. Голова Бюро національної безпеки Яцек Сівера вважає, що країнам НАТО треба підготуватися до можливого конфлікту протягом наступних трьох років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦