Як прізвище може розкрити корені вашого родоводу

Українці з честю носять свої прізвища, і деякі з них мають глибокі корені, що свідчать про благородне князівське походження. Одним із таких індикаторів є закінчення прізвища на -йло (-айло, -ейло, -ійло, -ійло, -ойло, -уйло, -яйло).

Генеалогічний ресурс “Рідні” допомагає відкрити завісу та розкрити таємницю деяких українських родоводів.

Читайте також: Найпопулярніші імена для хлопчиків та дівчаток у 2024 році

Ось декілька прикладів українських прізвищ, які, імовірно, походять з династії литовських князів:

Жмайло: З 399 носіями прізвище Жмайло є найбільш поширеним у Таврії. За загальним поширенням займає 12381 місце.

Мазайло: Це прізвище налічує всього 15 носіїв і поширене переважно в Запорізькій області.

Нечитайло: Це прізвище займає 978 місце за поширенням та налічує 3964 носіїв. Найбільше представників роду Нечитайло проживає на Наддніпрянщині, зокрема у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Запоріжжі.

Міняйло: З 3057 носіями та місцем поширення на 1349, Міняйло є доволі поширеним прізвищем, особливо серед жителів Наддніпрянщини.

Ці прізвища не лише є історично цікавими, але і є свідченням про благородне минуле та вкорінення в князівському роду. Родовід може бути цікавою темою для тих, хто прагне дізнатися більше про свої корені та розкрити невідомі сторінки свого минулого.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦