Токіо готує суттєві зміни в правилах оборонного експорту

Японія офіційно змінить свої правила експорту оборонної продукції, щоб дозволити відправляти ракети Patriot до США. Це дозволить Вашингтону надіслати більше зброї Україні.

Очікується, що рішення буде оголошене в п’ятницю, 22 грудня. Воно скасує заборону на ліцензований експорт оборонної продукції, що дозволить перехоплювачам Patriot, виробленим у Японії, включити на озброєння США. Про це пише Washington Post.

Це рішення є відповіддю на запит адміністрації Байдена, який шукає способи поповнити запаси зброї в Україні, яка бореться проти російського вторгнення.

Раніше: США виділять Україні новий пакет допомоги на 200 млн доларів

Україна має кілька батарей Patriot, але їй бракує ракет-перехоплювачів. Ці ракети є критичними для захисту від російських ракетних ударів.

Очікується, що Японія відправить США десятки ракет Patriot. Це дозволить Вашингтону надіслати більше ракет в Україну.

Рішення Японії є важливим кроком у зміцненні оборонного партнерства між двома країнами. Воно також є сигналом про те, що Японія готова відігравати більш активну роль у регіональній безпеці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦