The New York Times назвало винуватців “безтурботного життя” диктатури

Російські чиновники та керівники активно працюють над обходом санкцій, які вводяться Заходом та США, з метою отримання заборонених товарів, повідомляє The New York Times.

За даними видання, після введення експортних обмежень і корпоративних заборон, російські постачальники швидко знайшли лазівки та обходи для продовження торгівлі забороненими товарами.

В статті зазначено, що Росії вдається легко отримувати комерційне обладнання, таке як телекомунікаційне, мікрочипи та системи озброєння, навіть під санкціями.

Раніше: США виділять Україні новий пакет допомоги на 200 млн доларів

Російська влада та компанії використовують прогалини в глобальній реакції, підкидаючи мережам посередників і маскуючи свою діяльність через підставні компанії, зокрема в Китаї.

Москва звернулася до країн, які займають нейтральну позицію у війні проти України, використовуючи їхні порти для отримання необхідних товарів, які потім перевантажують на інші кораблі, що прямують до Росії.

Російські торгові чиновники діляться порадами щодо торгівлі в рублях та обранні порти для перевезення товарів, свідчать щотижневі електронні листи.

Журналісти вказують, що недостатність державних слідчих в США і Європі дозволяє тіньовим потокам товарів ефективно ухилятися від санкцій.

Політичні прихильники отримують вигоду від втечі західних компаній, що підкреслює необхідність додаткових заходів від великих технологічних компаній.

Російські компанії отримали підтримку торгового офісу у Марокко, що допомогло їм відновити позиції та обійти санкції, зокрема компанії, як ProSoft.

Маловідомі російські і електронні комерційні сайти пропонують продаж складних технологій від великих американських та європейських виробників, що свідчить про необхідність посилення контролю за постачанням та торгівлею забороненими товарами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦