Кандидат у президента США вихваляє російського диктатора

Колишня державна секретарка Сполучених Штатів Америки Гілларі Клінтон розкритикувала кандидата в американські президенти Дональда Трампа. Причому вона використала лише одне слово для того, аби відреагувати на заяви Трампа щодо російського диктатора.

У соцмережі Х Гілларі Клінтон зберегла посилання на статтю Washington Post “Трамп цитує Путіна, який засуджує американську демократію, хвалить автократа Орбана”. Зверху над посиланням вона залишила напис “Puppet” (Маріонетка).

Раніше: NYT про методи мобілізації в Україні: це війна для бідних

У статті Washington Post повідомляється, що на передвиборчому мітингу лідер республіканців Дональд Трамп висловив схвальні слова щодо російського президента Володимира Путіна та угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана. Це стало частиною стратегії Трампа ухилитися від кримінального переслідування та викликати тривогу щодо підриву демократії проти нинішнього президента Байдена.

У своїй промові, Трамп повторював авторитарні теми, натякаючи на імміграцію та використовуючи термін “заручники” для опису осіб, звинувачених у січневому нападі на Капітолій 2021 року.

Трамп також цитував Путіна, який погоджувався з його твердженням про політично мотивовані переслідування. Висловлюючи схвалення Орбана, якому світова спільнота вчинила звинувачення у порушенні громадянських свобод, Трамп назвав його “дуже шанованим” та похвалив його як “людину, яка може врятувати західний світ”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦