Першою в Альянсі військовою ціллю Росії можуть стати країни Балтії

Гучні висловлювання президента Росії Володимира Путіна про відсутність намірів вторгнення на територію країн НАТО нагадують раніше висловлені наративи Кремля проти країн Альянсу.

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), Росія посилила свої військові сили в Білорусі, розгорнувши кілька батальйонів і тактичних груп.

Раніше: Воїн та історик спрогнозував майбутнє РФ після війни

Путін спростував попередження президента США Джо Байдена щодо можливого нападу на країни НАТО, стверджуючи, що Росія не має підстав для воєнних дій з Альянсом. Проте, один з російських пропагандистів висловив загрози щодо країн Балтії – нібито РФ може почати свій наступ на них після України.

Згідно з ISW, ці погрози входять в стандартні російські наративи щодо можливого нападу на військовий блок і демонструють наміри Росії змусити НАТО визнати її претензії та сферу впливу.

Аналітики підкреслюють, що Путін намагається покласти край “гегемонії США” та викликати визнання Росії впливовою державою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦