Аналітики помітили масштабне військове угруповання у двох областях РБ

Росія збільшила свою військову присутність на території Білорусі, розгорнувши масштабне військове угруповання у двох областях країни. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на інформацію військового оглядача Костянтина Машовця.

Згідно з інформацією від військового експерта, Росія надала підтримку білоруським військовим у розгортанні кількох батальйонів та тактичних груп. Це велике угруповання включає 1840 військовослужбовців, 68-70 одиниць бойових машин піхоти, 24 артилерійські системи та три протиповітряні системи.

Однією з частин розгорнутого угруповання є десантно-штурмовий батальйон 38-ї десантно-штурмової бригади, який розташований біля Ужово та на південь від Пінська в Брестській області.

Раніше: У Білорусі біля українського кордону будують військове містечко у дитячому таборі

Крім того, два загони п’ятої бригади спецзагонів розташовані біля Іванова в Брестській області та Приболовичів в Гомельській області.

Парашутно-десантний батальйон 103-ї окремої повітряно-десантної бригади зафіксовано поблизу Лельчицького району, Брагіма та Зябрівки в Гомельській області.

Також виявлено тактичну групу 51-ї артилерійської бригади та реактивну артилерійську батарею 336-ї реактивної артилерійської бригади на південь від Гомеля та поблизу Зябрівки відповідно.

Звіт ISW підкреслює зростальну загрозу та масштаби російської активності в регіоні, що може мати серйозні наслідки для безпеки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦