Багато власників котів навіть не здогадуються, чому ці тварини так люблять забиратися у ліжко та спати там. І деякі улюбленці мають звичку робити це щоночі.

Експерти для Jaw-Dropping Facts назвали п’ять обгрунтованих причин, чому кішки це обожнюють.

Раніше ми розповіли про шість способів, як захистити ялинку від кота.

Причина №1. Котів приваблює тепло вашого тіла.

Коти обирають найтепліше місце у домі, щоб гарно поспати. Це спричинено середньою температурою кішок, яка становить 38-39,5. Коли навколо прохолодніше, то ці тварини шукатимуть більш теплі та затишні місця.

Якщо врахувати вищесказане, то найпростіше для кішки – це поглинути тепло тіла. Тому улюбленці приходять до вас, гріються, особливо взимку.

Чому коти люблять спати на вашому ліжку

Причина №2. Коти почуваються у безпеці поруч з вами.

Коти перебувають насторожі та зберігають пильність навіть під час сну. Часом вони дрімають з трішки розплющеними очима, завдяки чому можуть продовжувати стежити за ситуацією. Якщо вони притиснуться до вас, то почуватимуть безпечніше, через що матимуть змогу самостійно виспатися.

Причина №3. Кішки переконані, що ваше ліжко – їхня територія.

Кішка може думати, що ваше ліжко – не ваше, а її. І це вона просто дозволяє вам спати з нею. Так тварини проявляють довіру.

Чому коти люблять спати на вашому ліжку

Причина №4. Коти обожнюють комфорт

Кішки люблять м’які ковдри та подушки, простирадла. І ці місця для них дуже зручні. Ваша тварина розуміє, що їй треба комфорт, який може знайти на ліжку.

Коти на день можуть спати від 13 до 16 годин, тому встигають знайти зручні та незручні місця. Але ваша спальня або диван – одні з найбільш затишних місць.

Причина №5. Так коти проявляють любов.

Ви можете думати, що коти егоїстичні та не люблять вас так, як це роблять собаки. Справді, вони незалежні, але сумують за вами, хочуть обійняти після повернення. Сон у ліжку — це спосіб, яким коти проявляють свою прихильність.

Чи дозволяти кішці спати з вами

Нічого шкідливого у тому, що кішка спатиме з вами, немає. Проте важливо, аби у вас не було алергії на шерсть чи лупу. Також виведіть гельмінти та блохи з тварини, і обов’язково вакцинуйте.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦