З настанням різдвяно-новорічних свят виникає нова проблема – ваші домашні улюбленці атакують ялинку з прикрасами.

У мережі TikTok користувачі поділились порадами, які допоможуть вберегти кота та дерево від надзвичайних ситуацій.

Раніше ми розповідали, що німець поставив вдома 555 новорічних ялинок та встановив рекорд.

Розмарин та цитрусові

Коти не люблять деякі запахи, зокрема розмарину та цитрусових. Це допоможе відлякати кота від святкового дерева. Ви можете приготувати спрей з цих продуктів, розбризкати його навколо ялинки та на саме дерево.

Також ви можете вдатися до простішого способу – розвішати знизу ялинки шматки лимона, кориці, розмарину, мандарин, апельсинів.

Розмарин

Фольга під ялинкою

Якщо розмістити фольгу під ялинкою, то вона видаватиме неприємний шум для тварин, коли ті наступатимуть. Проте такий спосіб матиме короткочасний результат, бо коли кіт звикне, то буде гратися з фольгою.

Міцно прикріпіть іграшки до ялинки

Якщо ви не можете нічого зробити з тим, щоб кіт не стрибав на ялинку, то ваше головне завдання – мінімізувати шкоду. Для цього дуже міцно прикріпіть кожну іграшку, щоб її не можна було лапою зняти і стягнути з дерева. За потреби скористайтеся кабельними стяжками.

Пилосос під ялинку

Здебільшого коти бояться пилососа, тому так ви можете захистити прикрашену ялинку. Поставте його під дерево і ваш улюбленець просто боятиметься підійти до нього. Хоча цей спосіб не дуже естетичний.

Як захистити ялинку від кота

Налякайте кота ялинкою ще до того, як її встановите

TikTok-користувачка Ребека Річардс у відео, яке набрало 32 млн переглядів, розповіла, що дуже ефективний спосіб – налякати кота ялинкою перед встановленням. За її словами, кіт все ще підходить до дерева, але інтересу не проявляє.

Додаткова ялинка для котів

Ви можете встановити ще одну маленьку ялинку для котів, але прикрасьте її іграшками, які не поб’ються.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦