Угорський прем’єр бойкотує всі рішення ЄС щодо України

Європейська рада ухвалила безпрецедентне рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС. Це рішення було схвалено одноголосно без участі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який погрожував накладенням вето.

Відповідно до рішення Євроради, Україна та Молдова отримали статус кандидата на вступ до ЄС. Грузія, яка також претендувала на цей статус, отримала статус країни-кандидата з умовою виконання певних вимог.

Як повідомляє низка іноземних ЗМІ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан залишився при своєму рішенні накласти вето на пакет допомоги Європейського Союзу Україні в 50 мільярдів євро. Він зауважив: “Я завжди казав, що якщо хтось хоче змінити бюджет – а вони цього хочуть – то це чудова можливість для Угорщини дати зрозуміти, що вона повинна отримати те, на що має право. Не половину, чи одну четверту”.

Стосовно рішення про згоду на початок переговорів про членство з Україною, яке український президент Володимир Зеленський оцінив як перемогу України та Європи, Орбан наголосив, що переговори будуть дуже тривалими – і Угорщина все одно може заблокувати процес пізніше.

Читайте також: Байден назвав умову для майбутнього членства України в НАТО

“Це погане рішення. Угорщина не несе за це відповідальності, ми можемо призупинити цей процес пізніше, і якщо буде потрібно, ми стиснемо гальма, і остаточне рішення буде прийнято парламентом Угорщини”, – сказав поплічник російського диктатора.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦