Мінсоцполітики не буде й надалі виплачувати кошти для проживання усім переселенцям, які мають статус ВПО, та отримують допомогу зараз.

У повідомленні Мінсоцу йдеться, що від 1 лютого 2024 року виплати продовжать надавати тільки для однієї категорії українців – тих, хто не може віддати дітей до садків та шкіл, через це вийти на роботу змоги немає.

Раніше ми розповідали, хто з пенсіонерів може отримати субсидію, а хто – втратити.

Розмір допомоги для дорослого ВПО становила 2 тисячі гривень, діти та особи з інвалідністю отримували по 3 тисячі гривень на місяць. Така допомога надаватиметься тільки до 1 лютого 2024 року, а далі її отримуватимуть не всі, а тільки сім’ї з дітьми, особи з інвалідністю та люди, які мешкають у зоні активних чи можливих бойових дій, через що не можуть віддати дитину до дитячого садка.

Також працездатність дорослих осіб обмежує дистанційне навчання у школах. Тому виплати продовжать отримувати ВПО пенсійного віку та ті переселенці, які не можуть з об’єктивних причин працевлаштуватися.

Виплати ВПО

Уряд хоче переглянути можливості призначення допомоги сім’ям, які опинилися на межі бідності. Мінсоцполітики, Мінфін та Мінреінграції займуться підвищенням підтримки для вразливих категорій громадян.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦