Президент України Володимир Зеленський та його американський колега Джо Байден провели перемовини у Білому домі 12 грудня.

The Guardian повідомляє, що після зустрічі Байден оголосив про те, що підтримав новий пакет військової допомоги для України на 200 млн доларів. З український лідером він зустрівся в Овальному кабінеті.

Раніше ми розповідали, що росія готується до широкомасштабної війни проти НАТО.

Президенти США та України обговорили співпрацю країн в обороні, спільні проєкті з виробництва зброї і систем ППО тощо.

Зеленський наголосив, що люди повинні бути упевнені, що свобода – у безпеці. Він переконаний, що діяти треба швидше із активами РФ, які нині заморожені, а це більш як 300 млрд доларів. Оскільки їх можна використати для захисту від окупантів.

Загалом президент України впевнений у перемозі та й говорив на зустрічі англійською близько 3 хвилин.

Своєю чергою Байден попросив Зеленського не втрачати надії у боротьбі з російськими окупантами, заявивши, що Конгрес США надасть Києву нову допомогу на 200 млрд доларів. У цьому випадку Байден використав “швидку доставку”, тобто така допомога після схвалення надійде через кілька годин або днів.

Президент США попередив, що російський диктатор владімір путін не відмовився від планів залишити Україну у темряві. Він закликав не дати цього зробити ворогу.

Згодом Зеленський у Facebook показав відео зустрічі й назвав переговори між ним та Байденом справді важливими. Він заявив, що на 2024 рік цілі не змінюються:

  • захист українців,
  • посилення протиповітряної оборони,
  • виробництво зброї,
  • ізоляція РФ та використання заморожених активів РФ.

Зеленський висловив вдячність президенту Байдену й усім американцям, які допомагають українцям, та цінують свободу.

Байден
Байден і Зеленський

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦