Країна може втратити 2 мільйони громадян

Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує, що навіть після завершення війни з Росією близько 2 мільйонів біженців з України не повернуться на батьківщину і залишаться за кордоном назавжди.

“Ми припускаємо, що війна триватиме до 2024 року. Нам потрібні певні базові витрати для заохочення повернення мігрантів. Для повернення мігрантів до України потрібен час. Таким чином, ми очікуємо лише невелику чисту притоку наступного 2024 року”, – заявив представник МВФ.

За прогнозом МВФ, до кінця прогнозованого періоду, який охоплює час до 2027 року, відбудеться “чистий негативний відтік 2 мільйонів осіб відносно довоєнного сценарію”.

Читайте також: Ці прізвища отримували найрозумніші українці: список

Це означає, що значна кількість українців, що покинули свою країну через воєнні події, можуть вирішити залишитися за кордоном назавжди.

Ситуація, пов’язана з війною, створює складні виклики для роботи уряду та міжнародних організацій, які спрямовані на забезпечення стабільності та економічного відновлення України після завершення конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦