Президент України поспілкувався з прихильником Путіна

10 грудня президент України відвідав Аргентину для участі в інавгурації новообраного президента країни Хав’єра Мілея. Під час інавгураційних заходів Володимир Зеленський поспілкувався з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, якого називають прислужником російського диктатора у Євросоюзі.

Спілкування лідерів держав відбулося в аргентинському парламенті у ложі для гостей. Ці кадри опублікував офіційний Youtube-канал Сенату Аргентини.

Відео, зняте під час офіційної прямої трансляції інавгурації, показує, як двоє лідерів ведуть коротку розмову під час заходу. Оригінальним аудіо з прямої трансляції був голос репортера за кадром, який не описував змісту розмови Зеленського та Орбана.

Орбан постійно виступав проти України та виступав проти її прагнення приєднатися до Європейського Союзу.

Увечері після відвідин Аргентини Зеленський записав відеозвернення та повідомив про візит до Аргентини.

Він зауважив, що подякував президентові Аргентини за підтримку України та запросив його до співпраці.

Читайте також: США воюватимуть проти російських військ, якщо Путін захопить Україну, – Байден

Зеленський додав, що в Аргентині йому вдалося провести зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору. “Обговорили нашу міжнародну роботу з ними, нашу співпрацю”, – додав він.

Щодо розмови з Орбаном, Зеленський зауважив: “На полях інавгурації говорив із прем’єр-міністром Угорщини Орбаном. Максимально відверто – і зрозуміло, що про наші, європейські справи”.

Нагадаємо, прем’єр Угорщини Віктор Орбан висловлюється проти підтримки України Євросоюзом та заявляв, що протидіятиме вступу України до ЄС та НАТО.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦