Екскомандир роти в батальйоні “Айдар” Євген Дикий озвучив втрати України у війні з російськими окупантами.

В інтерв’ю ТСН.ua він сказав, що у росії в 2-3 рази більші втрати, аніж в України. Це з врахування того, що Сили оборони України були у наступі, а РФ – в обороні.

Раніше ми розповідали, що Зеленський сказав про реальні втрати ЗСУ.

Військовий аналітик зауважив, що це втрати по людях. Якщо брати окремі види техніки, то буває і до п’яти разів більше. Весь час Україна воює з меншою кількістю людей у порівнянні з РФ, де просто населення у кілька разів більше.

Втрати РФ у війні

Дикий наголосив, що воює не площа, не порожня Сибір, а воюють люди. По населенню РФ більша за нашу країну у 3-4 рази, але у нас немає завдання окупувати Москву чи дійти до Уралу. У нас одне завдання – вигнати ворога з української території.

За словами ветерана, таке співвідношення не визначальне. Дуже важливо, скільки військових кожна країна виступила на фронт. У цьому плані Україна виставляє менше людей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦