У скандальному туристичному закладі переховували ухилянтів

Минулого тижня на Закарпатті представники ТЦК з автоматами влаштували “облаву” на ухилянтів в оздоровчо-рекреаційному комплексі “Термальні води Косино”. Там вручали повістки військовозобов’язаним чоловікам.

Відвідувачі центру відпочинку повідомили виданню “Закарпаття онлайн”, що весь комплекс увішаний символами Угорщини.

На фото, опублікованих виданням, можна помітити імперські символи так званої “Великої Угорщини” – коли до складу Угорської імперії входила територія сучасного Закарпаття.

Навіть басейн комплексу прикрашено скульптурою угорського міфічного птаха турула, який є символом угорської великодержавності та ревізіонізму.

Читайте також: Зеленський розповів про відверту розмову з Орбаном в Аргентині

У фоє закладу розташований “золотий” імперський трон, він увінчаний реплікою Святостефанської корони – головного символу державності Угорщини. На стіні праворуч від трону розміщено державний герб Угорщини, а ліворуч – герб Косоньської громади, яка в даному контексті представлена як частина Угорщини, а не України.

“Апогеєм усього угорського великодержавного символізму є карта Великої Угорщини, включаючи нинішнє українське Закарпаття. Ця карта була виявлена в офісі Василя Брензовича, лідера угорської організації, підконтрольної Будапешту, і використана Службою безпеки України як один із доказів у справі про державну зраду. Зараз В.Брензович переховується від українського правосуддя в Угорщині вже понад 3 роки”, – пише видання.

Важливо відзначити, що всі ці символи були розміщені в комплексі ще до повномасштабної російсько-української війни, коли на Закарпатті облаштовувалися представники угорської влади, зокрема, ультраправі з партії Jobbik.

Зараз розслідування виявило, що комплекс “Термальні води Косино” має конкретного власника – чинного депутата Закарпатської обласної ради від партії “Слуга народу” Олексія Іванчо.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦