Вранці 7 грудня учениця восьмого класу прийшла до брянської гімназії №5, де навчалася, та почала стріляти по однокласниках.

Як повідомляє Telegram-канал SHOT, 14-річна Аліна, яка прийшла до школи з дробовиком, вчинила самогубство після вчиненого.

Що відомо про стрілянину по учнях

Школярка прийшла на урок біології та вбила свою однокласницю Марію, а також встигла поранити трьох хлопців та двох дівчат. Інцидент стався близько 09:15 ранку. Одна дитина зараз перебуває у реанімації, у нього залишились уламки у грудях, руці та нозі.

Причиною конфлікту, за попередньою інформацією, став конфлікт у класі. Однокласники постійно жартували з дівчини.

Як восьмикласниця пронесла дробовик на урок

Учениця гімназії змогла пронести мисливську рушницю Бекас-3 в тубусі для паперів. Зброю вона взяла у батька, якого вже затримали. Йому може загрожувати кримінальна відповідальність.

Стрілянина у гімназії в Брянську

Охороною гімназії займалася ПОО “Агентство екскалібур” за 100 тисяч рублів на місяць, але останній договір, який є у відкритому доступі, закінчується 30 листопада. Також у школі не скористалися тривожною кнопкою, правоохоронці приїхали на виклик, який надійшов о 09:21 ранку.

Школярка планувала ще один злочин у школі

14-річна Аліна, окрім розстрілу однокласників, планувала підпалити школу. У неї в рюкзаку знайшли пляшку з розчинником, сірники та кілька запальничок. Вона мала з собою не тільки рушницю, але й два ножі. У зошиті дівчинка написала, що їй дуже треба зустрітися з якимсь другом.

Раніше ми розповідали, що у російському місті Ростов-на-Дону суд почав розгляд справи 25-річної мешканки Маріуполя Ірини Навальної.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦