У повітря літаки не спускають відходи

У липні цього року в місті Віндзор вміст з туалету літака впав у сад одного з місцевих жителів, що викликало занепокоєння багатьох людей щодо того, чи дійсно літаки скидають туалетні відходи з неба.

Пілот і блогер Гарретт у своєму відео в TikTok розвінчав цей міф. Він пояснив, що відходи з туалетів літаків не викидаються в повітря, а зберігаються в герметичних відсіках до приземлення літака.

“Щоразу, коли ви змиваєте воду в туалеті літака, вона насправді не виливається на людей внизу”, – сказав Гарретт.

За його словами, фекалії проходять через водопровід до задньої частини літака та герметичних відсіків, де в пункті призначення літака “наземна команда усі ці відходи вилучає”.

Читайте також: Літак загорівся просто в небі: Росія втратила ще одне повітряне судно

Гарретт також розповів, що під час довгострокового рейсу туалети можна змивати більше тисячі разів – місткості розраховані на 1200 літрів відходів.

Інцидент у Віндзорі, як вважають експерти, був викликаний тим, що літак був на низькій висоті, і відходи, можливо, вийшли з вентиляційного отвору. Це дуже рідкісний випадок, і він не є свідченням того, що літаки зазвичай скидають відходи в повітря.

Таким чином, можна стверджувати, що ризик того, що фекалії з літака впадуть на вас з неба, є дуже низьким, майже неможливим.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦