У Трапезному храмі Лаври днями провели концерт музичних композицій італійського бароко. Захід був організований Міністерством культури України для урядовців Республіки Мальта.

Архімандрит Софроній Чуприна, що є прессекретарем Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, заявив, що цим концертом організатори “розгнівили Бога”.

Чуприна вважає проведення подібних заходів “наругою” з Києво-Печерської Лаври.

“Міністерство культури продовжує блюзнірство в Києво-Печерській Лаврі… Це не перший випадок блюзнірства в святому місці. Дехто виправдовує наругу над святинею, мовляв: Це не храм, а трапезна палата. Нічого страшного в тому немає. Це лукаві виправдання, бо то не просто трапезна”, – написав священник у Фейсбуці.

Він вважає, що у храмі місце є лише для молитов, служінь та проповідей.

“І що найстрашніше, ці люди навіть не усвідомлюють, що за подібні витівки доведеться відповідати, якщо не на цьому світі, то в майбутньому віці точно”, – пригрозив він божою карою учасникам заходу.

Коли архімандрита почали критикувати у коментарях, він їх прикрив. Натомість за кілька днів опублікував новий пост у Фейсбуці.

Читайте також: Німець поставив вдома 555 новорічних ялинок (фото)

“Те, що в протестантських, або католицьких країнах храми використовують не за призначенням, проводять в них концерти і виступи, не означає, що це норма і нам, православним українцям, маючи тисячолітню історію християнства, слід брати приклад блюзнірського відношення до святині храму. Всьому своє місце. Ще раз засвідчую свій протест використанню храмів Києво-Печерської Лаври як концертних залів для світської музики”, – написав священнослужитель.

Тим часом у Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” заявили, що концерт був організований для іноземної делегації та був “виключенням із загальної політики проведення музичних заходів у Лаврі”.

“Ми розуміємо, що люди хочуть бачити тут більше молитов, спокійного співу, але в цьому випадку ми пішли на виключення для іноземної делегації, яка до нас звернулась”, — повідомила пресслужба заповідника в коментарі для ТСН.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦