Ці знаменитості мають українське коріння

Україна – країна з багатим культурним та історичним спадком, яка дала світові чимало видатних особистостей. Серед них – відомі актори та актриси, які здобули успіх на світовій арені.

Іванна Сахно

Ця молода зірка Голлівуду народилася в Києві й розпочала свою кар’єру в 10 років, коли почала зніматися у рекламі. У 15 років вона переїхала до США, де продовжила навчання та акторську діяльність.

Іванна Сахно відома ролями у фільмах “Забрати назад не можна”, “Тихоокеанський рубіж: Повстання”, “Шпигун, який мене кинув”, “Пік страху”. Вона також є активісткою, яка підтримує Україну та її народ.

Джек Паланс

Цей легендарний американський актор, справжнє ім’я якого Володимир Палагнюк. Він народився в родині українських емігрантів у місті Ляшківці, що на Тернопільщині. Дебютом в кіно була роль у стрічці «Паніка на Вулиці».

Джек Паланс володів українською мовою та активно взаємодіяв з українським спільнотою у США протягом свого життя. За комедійну роль у фільмі «Міські Піжони» («City Slickers») він отримав «Оскар» у 1992 році.

Віра Фарміґа

Ця відома американська акторка народилася в родині українських емігрантів. Вона була другою із семи дітей комп’ютерного аналітика Михайла Фарміґи та вчительки Любомири Спас. До шести років вона не говорила англійською, відвідувала українську католицьку школу в Нью-Джерсі. Віра виступала в гурті українського народного танцю та була вихованкою скаутської організації «Пласт».

У 1996 році Віра почала зніматися в серіалах та фільмах. З 2000 року її почали запрошувати на ролі у фільмах знамениті режисери. Найбільш популярні стрічки за участі акторки: «Закляття», «Анабель 3», «Повернення до раю», «До останньої межі» та драма «Вище неба»

Акторка кілька разів записувала звернення до українського народу, зазначивши, що пишається незламним духом своїх земляків.

Ольга Куриленко

Акторка і модель родом з Бердянську. Кар’єру почала в 16 років, коли переїхала до Парижа, працювала в модельній агенції Madison. На обкладинці журналу Glamour її фото з’явилося, коли Ользі було 18 років.

Після 2000 року проміняла модельний бізнес на кіно. Вперше на екрані вона з’явилася у фільмі «Безіменний палець». Всесвітня слава прийшла до Ольги після ролі Камілли, дівчини Джеймса Бонда у фільмі «Квант милосердя» (2008).

У жовтні 2022 року Куриленко в Інстаграмі написала: “Я не можу перестати думати про те, що переживає народ України. Таке горе. Такий жах. Я глибоко шкодую про те, що відбувається, і мої думки з вами всіма”.

Кетрін Винник

Ця канадська та голлівудська акторка народилася в родині українських емігрантів у місті Глеваха, що на Київщині. До восьми років не володіла англійською, оскільки в її сім’ї спілкувалися виключно українською мовою.

Вона відома ролями у серіалі «Доктор Хаус», «Закон і порядок», «Криміналісти: мислити як злочинець». 2010 року зіграла в комедії «Кілери». Головну роль отримала 2012 року у фільмі «Мистецтво крадіжки» Джонатана Собола.

Після повномасштабного російського вторгнення Кетрін відвідала Україну, побувала в Ірпені. Акторка стала амбасадоркою урядової платформи UNITED24.

Читайте також: Демі Мур вразила фігурою у золотій сукні з квіткою

Міла Йовович

Ця відома голлівудська акторка народилася в Києві. У п’ять років вона разом із батьками емігрувала до США. Мілла Йовович володіє українською мовою та є активісткою, яка підтримує Україну. Вона навіть випустила музичні альбоми, включивши туди українські пісні.

У річницю повномасштабного вторгнення Міла повідомила, що присвятила вірш Україні й що його рядки з’являться на сукні українського бренду Lever Couture. Цю сукню мають продати, аби на вилучені з аукціону кошти направити у фонд Олени Зеленської.

Міла Куніс

Ця молода акторка народилася в Чернівцях. 1991 року її родина емігрувала до США. Усе своє дитинство Міла розмовляла українською.

Зніматися в кіно вона почала змалку – коли їй було 9 років, вона потрапила до школи акторської майстерності в Беверлі-Гіллз. 1994 року вона знялася у рекламі ляльок Барбі, а вже за кілька місяців – Мілу помітили в епізоді популярного серіалу «Дні нашого життя». У 1996 році вона знялася у 4 епізодах багатосерійної драми «Сьоме небо».

У 16 років Куніс була відзначена нагородою «YoungStar Award».

У грудні 2022 року Міла Куніс розповіла, що збирає гроші для допомоги Україні.

Ці знаменитості є яскравим прикладом того, як українці досягають успіху на світовій арені. Вони пишаються своїм корінням і активно підтримують Україну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦