Раніше в республіці стався вибух у Північному тунелі Байкало-Амурської магістралі

30 листопада в російській Республіці Бурятія стався вибух у Північному тунелі Байкало-Амурської магістралі (БАМ). Українські ЗМІ повідомляли, що до диверсії була причетна Служба безпеки України.

Стало відомо, що під час руху вантажного поїзда на перегоні Ітикіт – Окусікан Східно-Сибірської залізниці спрацювали чотири вибухові пристрої. У складі поїзда знаходилися 41 цистерна з паливом, три цистерни з авіаційним паливом та шість вагонів із чорним металом.

Унаслідок вибуху було пошкоджено три вагони-цистерни, один із них вигорів повністю.

“Фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ і Китаєм. І зараз цей шлях, який Росія використовує у тому числі й для військових постачань, паралізований”, – зазначили джерела в СБУ.

Натомість російські пропагандисти писали, що можлива причина пожежі – коротке замикання.

Північномуйський тунель – найдовший на БАМ, його довжина – близько 15 км. БАМ є дублером Транссибірської магістралі та використовується в тому числі для перевезення вантажів із Китаю.

1 грудня у Бурятії сталася ще одна надзвичайна подія – на тій самій Байкало-Амурській залізничній магістралі знову вибухнув потяг з паливом.

Читайте також: Відомі фігуристи в Росії втекли до США просто з тренування

Журналіст Андрій Цаплієнко вважає, що до цього вибуху також причетні спецслужби України, завдання яких – вивести з ладу цю транспортну артерію, яку росіяни використовують для військової логістики.

“Під час проїзду потяга по цьому високому 35-метровому мосту спрацювали закладені в нього вибухові пристрої”, – стверджує Цаплієнко.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦