Лідер партії Європейська солідарність мав намір відвідати Польщу та США

Лідеру партії “Європейська солідарність” Петру Порошенку не дозволили виїхати за кордон. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Порошенко стверджує, що мав письмовий дозвіл на виїзд від голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, проте цей документ не влаштував прикордонників і вони проігнорували дозвіл.

“Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту”, – сказав він, натякнувши, що робітники ДПСУ діяли за вказівкою керівництва.

Порошенко пояснив, що мав виїхати спочатку до Польщі, а потім дістатися США.

“У Польщі та США у мене заплановані десятки зустрічей. З поляками я мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні. З американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. А без неї нам Росію не перемогти”, – запевнив він.

Окрім того, у Порошенко в США була запланована зустріч зі спікером палати представників США Джонсоном.

Читайте також: Зеленський розповів про поїздку на південь України

“Тому те, що відбулося сьогодні на кордоні — це не дрібне шкідництво. Це — антиукраїнська диверсія. Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України”, – вважає лідер “Євросолідарності”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦